Když babička peče

JABLUNKOV / „Pochoutkou jsou chrupavky z hlav lososů, syrové rybí oči nebo mozky.“ Nápis stojí na obrázku eskymácké babičky, který soutěží v tradičním klání Jablunkovský džbánek.

Téma soutěže totiž letos znělo: Když babička peče. Nejvíce svoje „kuchařské umění“ předvedli školáci z I. stupně základních škol.

Ve výstavní síni Muzea Těšínska v Jablunkově se můžete inspirovat zeleným dortem, koblihami jako z pekárny, skoro opravdovými buchtami, koláči a jinými dobrotami.

Jíst se musí i na dalekém severu, ale tamní babičky asi moc nepečou.

Starší děti měly napsat svůj oblíbený recept a k tomu pár řádků, proč jim chutná. Kuchyně však asi není to pravé ořechové pro žáky před pubertou. Tentokrát má porota docela malý výběr.

Výstava soutěžních prací trvá do 2. listopadu. Vyhodnocení a předání cen se odehraje 3. listopadu v kinosále jablunkovské radnice.

Komentáře